VM BiH odobrilo osnivanje Foruma za razvoj i promociju preduzetništva

Bez autora
Feb 09 2011

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donio je Odluku o osnivanju Foruma za razvoj i promociju preduzetništva u BiH. Ovaj forum za promociju i koordinaciju razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva biće savjetodavno tijelo Vijeća ministara BiH i brojaće 14 stalnih članova, koje će imenovati Vijeće ministara BiH. Članove Foruma predložiće Vijeće ministara BiH, entitetske vlade i Vlada Brčko distrikta, privredne komore entiteta i Brčko distrikta, Vanjskotrgovinska komora BiH i Rektorska konferencija.

VM BiH odobrilo osnivanje Foruma za razvoj i promociju preduzetništvaVijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donio je Odluku o osnivanju Foruma za razvoj i promociju preduzetništva u BiH.

Ovaj forum za promociju i koordinaciju razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva biće savjetodavno tijelo Vijeća ministara BiH i brojaće 14 stalnih članova, koje će imenovati Vijeće ministara BiH.

Članove Foruma predložiće Vijeće ministara BiH, entitetske vlade i Vlada Brčko distrikta, privredne komore entiteta i Brčko distrikta, Vanjskotrgovinska komora BiH i Rektorska konferencija, saopšteno je danas iz Vijeća ministara BiH, po okončanju 143. redovne sjednice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik